КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Опорний заклад освіти Кіцманський ліцей Кіцманської міської ради
Головна > Учнівське Самоврядування > Рада учнівського Самоврядування на 2023-2024 н.р.
Учнівське Самоврядування

Рада учнівського Самоврядування на 2023-2024 н.р.

02-11-2023, 13:15

Аналіз роботи РУС за 2022-2023 н. р.

     Виховання найбільш важлива і найбільш суперечлива сфера педагогічної діяльності на сучасному етапі. Завданням виховання є створення необхідних умов, за яких може розвитися активний громадянин сучасного суспільства, що добре знає себе, вміє правильно використовувати власний потенціал, здатний створити ситуацію успіху, розробити й реалізувати власний життєвий проект.
    Для вирішення завдань розроблено план виховної роботи школи та план педагога-організатора, в яких заплановані заходи, щодо здорового способу життя, патріотичного, екологічного, культурного, правового та ін.
Проблеми, над якою працювала педагог-організатор «Формування творчої, соціально активної особистості шляхом залучення до участі у роботі учнівського самоврядування».
    Реалізація завдань здійснювалася шляхом співпраці з педагогічним, учнівським колективами, з батьками здобувачів освіти, позашкільними закладами, громадськими організаціями, залучення здобувачів освіти до участі у конкурсах, через роботу учнівського самоврядування, через використання найбільш поширених виховних технологій, зокрема: технологія колективного творчого виховання, технологія саморозвитку.
    Виховання сучасних дітей, турбота про них, забезпечення їхніх прав в усіх цивілізованих країнах світу розглядається як стратегічний загальнонаціональний пріоритет. За таких обставин базовими векторами консолідації зусиль різних органів державної влади, громадськості та закладів освіти цілком слушно вважати безпеку й благополуччя кожної дитини.
      Діяльність колективу закладу націлена на виконання завдань щодо формування громадянина-патріота України, виховання якостей свідомої особистості з громадянською позицією, готовою до вибору свого місця в житті, створення умов для самореалізації особистості відповідно до її здібностей, інтересів на ґрунті національної культури і традицій, виховання громадянина з демократичним світоглядом і культурою, який не порушує прав і свобод людини, готового для подальшої освіти і трудової діяльності, виховання у здобувачів освіти свідомого ставлення до свого здоров’я, формування належних гігієнічних навичок і засад здорового способу життя. 
       Виховна  робота була націлена  на створення сприятливих умов для всебічного розвитку дітей, їх адаптації в соціумі, формування демократичного світогляду, ціннісних орієнтирів, засвоєння морально-етичних норм, сприйняття власної індивідуальності, впевненості в собі, на усвідомленому виборі саме здорового способу життя, через пропаганду  національно–патріотичного виховання  та духовних надбань українського народу; через заходи, спрямовані на виховання любові до рідної Батьківщини, на осмислення самовизначення у виборі професії.
      Основною метою виховної діяльності було створення оптимального соціально-культурного мікроклімату в закладі, який би сприяв творчому саморозкриттю, саморозвитку, дозволяв би учням легко освоїтись у виховному просторі, спонукав би їх до діяльності, яка б дозволяла їм вступати в реальні відносини з оточуючим світом. Завдання виховної роботи реалізовувались через участь дітей в роботі учнівського самоврядування.
   Через учнівське  самоврядування відбувається підготовка майбутніх активних громадян держави. Пріоритетного значення в нашій школі набуває завдання формувати в учнів систему загальнолюдських цінностей – морально-етичних (гідність, чесність, справедливість, турбота, повага до життя, повага до себе та інших людей), що здійснюється через систему виховних заходів, які проводяться в нашій школі та соціально-політичних (свобода, демократія, культурне різноманіття, повага до рідної мови і культури, патріотизм, шанобливе ставлення до довкілля, повага до закону, солідарність, відповідальність), що досягається шляхом залучення здобувачів освіти до учнівського самоврядування.

Учнівське самоврядування в Кіцманському ЗЗСО І-ІІІ ступенів діяло на добровільних засадах, на основі єдності інтересів, відповідно до Статуту школи, Конституції України, законів України «Про об’єднання громадян», « Про молодіжні об’єднання та дитячі громадські організації» та Конвенцію про права дитини. Самоврядування в нашій школі спрямоване на розвиток ініціативи, можливості розкриття організаторських здібностей, підготовку та проведення різноманітних заходів у відповідності до потреб та інтересів. До управління школи увійшли комісії РУС: комісії світи загальної та позакласної, комісія спорту і здорового способу життя,  комісія культури та дозвілля, комісія захисту прав учнів, допомоги в складних ситуаціях, комісія по роботі з учнями 1-4 класів, комісія преси та інформації, комісія національно-патріотичного виховання. Рада учнівського самоврядування була сформована з урахуванням побажань всіх класів школи з 1-го по 11-й. До її складу увійшли представники кожного з цих класів. Кількість членів Ради складає  осіб (по 5 осіб у кожному з 7 комісій, враховуючи їх голів).

Шкільною головою ради учнівського самоврядування була Федрак Анастасія, учениця 11 класу.

    Також Рада учнівського самоврядування працювала і допомагала в проведенні виховних заходів, проводила проєкти учнівського РУС «Про свою безпеку дбай – дорожні правила вивчай»: Фото-Квест «Дитинству – безпечні дороги» Відео-дайжест «Увага на дорозі – життя у безпеці» Інформаційна листівка для гімназистів «Я – велосипедист»  Онлайн-виставка малюнків «Мій друг – дорожній рух!». Проєкт РУС «Юний громадянин нескореної країни» в рамках місячника правових знань: конкурс дитячих малюнків «Право очима дітей». Інформаційна листівка «Права дітей в Україні». Проєкт «Здоровим бути модно!» в рамках місячника здорового способу : Відеомесендж «Здоровим бути модно» Конкурс відеороликів «Естетично та корисно»(презентація корисних страв) Інформ-дайжест «Як укріпити імунітет» Конкурс фотоколажів «Ми обираємо здоров’я». Проєкт «Все буде Україна» в рамках місячника національно-патріотичного виховання.  Відеочелендж «#Я_вірю_у_ЗСУ» до Дня Збройних Сил України. Благодійна акція «Разом до перемоги» до Дня Збройних Сил України. Конкурс малюнків «Україна - мій дім»

Проєкт РУС «Хто не палає, той не запалює» до Дня Святого Валентина.

Проєкт учнівського самоврядування «Україна. Народжені вільними!» до Дня єдності України Фотофлешмоб «Дитяча посмішка єднає Україну» Арт-презентація «Все буде Україна».

Проєкт учнівського самоврядування «Талановита Україна» в рамках місячника національної культури «Мій дім – моя країна». Конкурс малюнків «Вільні та нескорені». Проєкт учнівського самоврядування «Здоровим бути модно» до Всесвітнього дня здоровя Гра-Kahut «Правила здорового харчування». Відеодайжест «Корисні лайфаки для міцного імунітету». Виставка малюнків «Здоровим бути модно». Проєкт учнівського самоврядування «Вишиванка − національна святиня» до Дня вишиванки. Конкурс малюнків для юних дизайнерів «Вишиванка − одвічний предків талісман». Проєкт учнівського самоврядування «Україна - серце Європи» до  Дня Європи. Веб-квест «Ми українці, в сім’ї європейських народів». Workshop «Як бути активним громадянином». Kahoot «Україна – це Європа». Перегляд мультфільму «Ти – європеєць!»

По виховному плану педагога – організатора були проведені загальношкільні заходи :

Свято День Знань. «Україна єднає серця!» (Онлайн) Благодійний челендж «Українці – українцям» до Міжнародного дня благодійності. Флешмоб «Ми за мир!». «Тиждень толерантності». Благодійна акція «Разом до перемоги» до Дня Збройних Сил України. Конкурс малюнків «Україна - мій дім». Фоточелендж «Дівочий оберіг» до Дня української хустки. Загальношкільний конкурс щедрівок «Щедрий вечір,  Україно!». Заходи до дня  Героїв Небесної сотні.  Конкурс читців «Я в серці маю те, що не вмирає» заходи до Дня народження Лесі Українки. Шкільний фотоконкурс «Міс україночка». Флешмоб читців  «Єднаймо Україну Тарасовим словом». Загальношкільний конкурс до Пасхи «Велич великодньої Пасхи». Флешмоби до дня виставки «Сонечко», «Вишиванка». Конкурс малюнків «Вишиванка – броня українського народу». Загальношкільне свято останнього дзвоника.

 

 

 

 

 

 

Голова РУС – Громницька Анастасія 10клас.

Заступник голови РУС – Снятинчук Олександра 10 клас.

Комісія культури та дозвілля

Голова – Боднарюк Богдана  – 10 клас

Сасіна Яна 10 клас

Кулик Вадим 11 клас

Романюк Вікторія 11 клас

Щербань Анастасія 8 клас

 Комісія спорту і здорового способу життя

Голова – Воловідник Дмитро 10 клас

                                       Бєлов Арсен 10 клас

Воловідник  Денис 10 клас

Пентелюк Кароліна 9 клас

 Комісія навчальної освіти та позашкільної

Голова – Александрюк Ангеліна 10 клас

Мезуд Насер  10 клас

   Поліщук  Ірина 10 клас

 

Комісія преси та інформації

Голова – Снятинчук Олександра 10 клас

Татулич Софія 7 клас

      Федорюк Богдана 10клас

     Королюк Вікторія 7клас

 Комісія захисту прав учнів, допомоги в складних ситуаціях

Голова  Кожухар Віра 10 клас

Бнятова Анна 10 клас

         Александрюк Христина 7 клас

Федрак Вікторія  8 клас

 Комісія по роботі національно-патріотичного виховання

Голова – Дрещан Тетяна 10 клас

                                                         Олійник Яна 9 клас

                                                            Кушка Яна 9 клас

Мандрик Еріка 6 клас

Гайдийчук Володимир 7 клас

 Комісія роботи з учнями початкових  класів

                                                          Голова Чобан Анастасія 10 клас

                                                  Шаламай Софія 7 клас

                                                                Трипалюк Анна  7 клас

                                                            Королюк Вікторія 7 клас

 

 

 

 

 

 

 

ПЕРЕЙТИ ДО РОЗДІЛУ УЧНІВСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ →