Реформа шкільного харчування
15-12-2021, 20:24
Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою.
Тому в Україні розгорнуто реформу шкільного харчування. Новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів, як наскрізної компетенції Нової української школи.
Саме з цією метою, сьогодні, 15.12.2021р., на базі Кіцманського ЗЗСО І-ІІІ ст. відбулося навчання кухарів закладів загальної середньої освіти нашої територіальної громади.
Майстри ПТУ-8: Гуцул Марина Василівна та Ротар Олександра Вікторівна дали майстер-клас з теми: "Технологія приготування страв для здобувачів освіти шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах згідно меню Євгена Клопотенка".